1958 – Dagje uit met de rijpot van de Loevenhoutsedijk.

Door Annie van Rooijen - van der Woude: 

We spaarden wekelijks een bedrag, dat zaterdags door iemand van het bestuur werd opgehaald. Als we en dagje uitgingen verzamelden we bij de patatwinkel van Jan Kraan. Voor dat we de bus ingingen werden petten uitgedeeld en als je die opzette, was je al in de stemming. Er ging ook een accordeonist mee, meestal Herman Teeuwen, (de neus). Herman vroeg daar een klein bedrag voor, eten en drinken en één keer met de pet rond. Had hij ook een leuke dag.

Bij de eerste stop was er koffie met gebak bij chauffeurs restaurant de Lucht in Hedel, daarna gingen we verder Brabant in. Er was een leuke stemming in de bus. Ergens in Brabant hielden we in een bos een sanitaire stop. De mannen links en de vrouwen rechts, zo ver mogelijk het bos in, want ze mochten je vanaf de weg niet zien. Overal zittende vrouwen met hun rok omhoog en hun broek op de knieën. Zonder het te weten waren we rond gelopen, waardoor we vlak tegen de weg aan zaten. Ineens een gil, dat was Annie van Veenendaal, die met de billen bloot precies aan de rand van het bos zat, …….. en daar stond een vrachtwagen. De chauffeur had het hele gedoe op zijn gemak gadegeslagen, dus alle vrouwen iedereen rende met de broek nog half op de knieën terug naar de bus. We hadden de grootste schik en liepen, met de accordeonist voorop, nog even een polonaise bij de bus. 

Later was er ergens een diner, waarna we afzakte naar een café, jongens wat was dat gezellig.

 

Het gezelschap met onder andere: Ferry en Jans Rijnsewijn, Jan en Janny Braun, Bertus en Annie van Veenendaal, Hennie en Annie van Rooijen,  Andries Priem en Gijs Warmenhoven, Cobus en Eef Emo, Jan en Anna Kraan, de heer en mevrouw Boom, Frits en Coba van  Baggem, mevrouw Nagelhout, Jopie Schoonheid, Freek van Burik, …. van Impelen,  Marie Spelbos (stopnaald), Moeder en Dora  Doedijns en mevrouw van Zoelen.

 

1958 - Hennie van Rooijen en Annie van Rooijen – van der Woude, bij de Julianatoren in Apeldoorn.

Gezellig het café uit , Andries Priem,Bertus Tergouw, Gijs Warmenhoveneeeeen , Annie van Veenendaal. 

Na afloop nog even een afzakkertje bij Jan Kraan.

Reactie plaatsen

Reacties

Trudy van Blaricom
2 maanden geleden

Onder de foto staat Frits en Coba van Baggem, dat moet van Blaricom zijn. Zijn mijn opa en oma

Ad van der Woude
10 maanden geleden

In 1892 woonde Casper van der Woude en Hendrikje van Laar aan de Loevenhoutchendijk nr.6. (geschreven met CH)